Sawetara klasifikasi lan integrasi aplikasi saka piring baja

1. Klasifikasi pelat baja (kalebu baja strip):
1. Klasifikasi miturut ketebalan: (1) piring tipis (2) piring medium (3) piring tebal (4) piring ekstra tebal
2. Klasifikasi miturut metode produksi: (1) Lembaran baja hot-rolled (2) Lembaran baja cold-rolled
3. Klasifikasi miturut karakteristik permukaan: (1) Lembaran galvanis (lembaran galvanis hot-dip, lembaran elektro-galvanis) (2) Lembaran berlapis timah (3) Lembaran baja komposit (4) Lembaran baja dilapisi warna
4. Klasifikasi miturut panggunaan: (1) Pelat baja jembatan (2) Pelat baja boiler (3) Pelat baja pembuatan kapal (4) Pelat baja baja (5) Pelat baja mobil (6) Pelat baja atap (7) Pelat baja struktural (8) ) Plat baja listrik (lembaran baja silikon) (9) Plat baja pegas (10) Liyane
2. Hot rolling: pickling coil, hot-rolled coil, pelat baja struktural, pelat baja mobil, pelat baja pembuatan kapal, pelat baja jembatan, pelat baja boiler, pelat baja wadah, pelat tahan korosi, pendingin pengganti panas, lebar Baosteel dan piring nglukis, geni-tahan lan cuaca-tahan baja
3. Cold rolling: hard-rolled coil, cold-rolled coil, electro-galvanized sheet, hot-dip galvanis sheet, galvanis sheet, color-coil coil, coil dilapisi timah, baja listrik Baosteel, komposit baja sheet, cold-rolled strip baja, lembaran aluminisasi, lembaran galvanis GB hot-dip, warna galvanis Kartu warna Cat GB baja silikon WISCO berlapis timah
4. Piring baja nggodhok lan piring baja sing dipateni: 1. Piring baja nggodhok yaiku piring baja sing digulung panas digawe saka baja nggodhok baja struktural karbon biasa.Baja nggodhok minangka jinis baja kanthi deoksidasi sing ora lengkap.Mung jumlah tartamtu saka deoxidizer lemah digunakake kanggo deoxidize baja molten.Isi oksigen saka baja molten relatif dhuwur., mula jenenge waja nggodhok.Baja nggodhok nduweni kandungan karbon sing sithik, lan amarga ferrosilicon ora dioksidasi, isi silikon ing baja uga kurang (Si<0,07%).Lapisan njaba saka nggodhok baja wis crystallized ing kondisi vigorous aduk saka baja molten disebabake nggodhok, supaya lapisan lumahing iku murni lan kandhel, karo kualitas lumahing apik, plasticity apik lan kinerja punching, ora ana bolongan shrinkage klempakan gedhe, Cut ends.kurang, ngasilaken dhuwur, lan proses produksi baja nggodhok prasaja, konsumsi ferroalloy kurang, lan biaya baja kurang.Piring baja nggodhok akeh digunakake ing pabrik macem-macem bagean stamping, konstruksi lan struktur teknik lan sawetara bagean struktur mesin sing kurang penting.Nanging, ana akeh impurities ing inti saka nggodhok baja, segregasi serius, struktur ora kandhel, lan sifat mechanical ora seragam.Ing wektu sing padha, amarga isi gas dhuwur ing baja, kateguhan kurang, brittleness kadhemen lan sensitivitas tuwa dhuwur, lan kinerja welding uga miskin.Mulane, piring baja sing nggodhok ora cocog kanggo nggawe struktur sing dilas lan struktur penting liyane sing kena pengaruh beban lan bisa digunakake ing kahanan suhu sing sithik.2. Piring baja sing dipateni yaiku piring baja sing digawe saka baja struktural karbon biasa sing dipateni baja kanthi rolling panas.Baja sing dipateni yaiku baja sing wis dioksidasi.Baja molten wis deoxidized kanthi ferromanganese, ferrosilicon lan aluminium sadurunge diwutahake.Isi oksigen saka baja molten kurang (biasane 0,002-0,003%), lan baja molten relatif tenang ing cetakan ingot.Ora ana fenomena nggodhok, mula jenenge baja sing dipateni.Ing kahanan operasi normal, ora ana umpluk ing baja matèni, lan struktur seragam lan kandhel;amarga isi oksigen kurang, baja wis kurang inklusi oksida, kemurnian dhuwur, lan brittleness kadhemen kurang lan cenderung tuwa;ing wektu sing padha, baja matèni wis segregation cilik, Kinerja punika relatif seragam lan kualitas dhuwur.Kerugian baja sing dipateni yaiku nduweni rongga penyusutan sing konsentrasi, ngasilake kurang lan rega dhuwur.Mulane, baja sing dipateni utamane digunakake kanggo komponen sing kena pengaruh ing suhu sing kurang, struktur sing dilas lan komponen liyane sing mbutuhake kekuatan dhuwur.Piring baja paduan rendah dipateni baja lan piring baja semi-mateni.Amarga kekuatan dhuwur lan kinerja unggul, bisa nyimpen akèh baja lan ngurangi bobot saka struktur, lan aplikasi wis dadi liyane lan liyane ekstensif.5. Plat baja struktural karbon berkualitas tinggi: Baja struktural karbon berkualitas tinggi yaiku baja karbon kanthi kandungan karbon kurang saka 0,8%.Baja iki ngandhut kurang belerang, fosfor lan inklusi non-logam tinimbang baja struktural karbon, lan nduweni sifat mekanik sing apik banget..Baja struktural karbon berkualitas tinggi bisa dipérang dadi telung kategori miturut isi karbon: baja karbon rendah (C≤0.25%), baja karbon medium (C yaiku 0.25-0.6%) lan baja karbon dhuwur (C>0.6%).Baja struktural karbon berkualitas tinggi dipérang dadi rong klompok miturut isi mangan sing béda: isi mangan normal (mangan 0,25% -0,8%) lan isi mangan sing luwih dhuwur (mangan 0,70% -1,20%), sing terakhir nduweni sifat mekanik sing luwih apik.kinerja lan processability.1. Baja struktural karbon berkualitas tinggi Lembaran lan strip baja struktural karbon berkualitas tinggi Lembaran lan strip baja karbon berkualitas tinggi digunakake ing otomotif, industri penerbangan lan sektor liyane.
Gelar baja kasebut yaiku baja sing nggodhok: 08F, 10F, 15F;baja matèni: 08, 08AL, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50. 25 lan ngisor iki piring baja karbon rendah, 30 lan Ndhuwur 30 piring baja karbon medium.2. Baja struktural karbon berkualitas tinggi Piring baja sing digulung panas lan jalur baja sing lebar Piring baja struktural sing digulung panas lan baja sing lebar digunakake kanggo macem-macem bagian struktur mekanik.
Kelas baja sawijining baja karbon kurang kalebu: 05F, 08F, 08, 10F, 10, 15F, 15, 20F, 20, 25, 20Mn, 25Mn, etc.;baja karbon medium kalebu: 30, 35, 40, 45, 50, 55, 60, 30Mn, 40Mn, 50Mn, 60Mn, etc.;
Baja karbon dhuwur kalebu: 65, 70, 65Mn, lsp.
6. Plat baja struktural khusus:
1. Plat baja kanggo prau meksa: Iki dituduhake dening ibukutha R ing mburi bahan, lan bahan bisa ditulis dening titik ngasilaken utawa isi karbon utawa unsur alloying.Kayata: Q345R, Q345 minangka titik ngasilake.Conto liyane: 20R, 16MnR, 15MnVR, 15MnVNR, 8MnMoNbR, MnNiMoNbR, 15CrMoR, lan sapiturute kabeh diwakili dening isi karbon utawa unsur paduan.
2. Plat baja kanggo silinder gas welding: nggunakake HP huruf gedhe ing mburi kelas, lan bahan bisa ditulis dening titik ngasilaken, kayata: Q295HP, Q345HP;bisa uga ditulis karo unsur alloying kayata: 16MnREHP.
3. Piring baja kanggo boiler: gunakake huruf cilik g ing mburi kelas.Kelas kasebut bisa dituduhake kanthi titik ngasilake, kayata: Q390g;iku uga bisa ditulis dening isi karbon utawa unsur alloying, kayata 20g, 22Mng, 15CrMog, 16Mng, 19Mng, 13MnNiCrMoNbg, 12Cr1MoVg, etc.
4. Piring baja kanggo kreteg: gunakake huruf cilik q ing mburi kelas, kayata Q420q, 16Mnq, 14MnNbq, lan liya-liyane. 09MnREL, 06TiL, 08TiL, 10TiL, 09SiVL, 16MnL, 16MnREL, lsp.


Wektu kirim: Apr-09-2022